Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Συνδημότισσες – συνδημότες

 Στεκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση. Η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να πετύχει. Η κοινωνία μας πρέπει να αλλάξει ρότα, να εξελιχθεί γρήγορα σε μία ευρωπαϊκή κοινωνία. Ο πολίτης πρέπει να βρει τη θέση του. Να είναι μοχλός στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και όχι αντικείμενο χειραγώγησης και εκμετάλλευσης.
 Δυστυχώς ο Καλλικράτης έρχεται σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από μία μεγάλη κρίση. Κρίση δομική, βαθιά και πολύπλευρη, παγκόσμια και εθνική. Κρίση κοινωνική, οικονομική, οικολογική. Κρίση πολιτισμού και αξιών. Κυρίως κρίση πολιτική. Μία γενική κρίση του συστήματος.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η μεταρρύθμιση είναι τόσο δύσκολη, όσο είναι και αναγκαία. Το εγχείρημα που αναλαμβάνεται πρέπει να πετύχει, μέσα σε ένα περιβάλλον απαξίωσης των πάντων. Υπάρχει ελπίδα; Η δημοτική αρχή που θα εκλεγεί θα είναι επαρκής, ώστε το εγχείρημα να πετύχει;

Ποιοι είμαστε

 
Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων από όλες τις περιοχές του νέου Δήμου. Αυτό που μας ενώνει, είναι η αγάπη για τον τόπο μας. Είναι οι κοινές μας αγωνίες για:
-        Τη συμμετοχή του δημότη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
-        Το επίπεδο εξυπηρέτησης του δημότη από το Δήμο.
-        Τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν.
-        Την περίθαλψη των αναξιοπαθούντων.
-        Την προστασία του περιβάλλοντός μας.
-        Τη διαφάνεια και το σεβασμό του δημοσίου χρήματος.
-        Το άνοιγμα του δρόμου συμμετοχής στα κοινά των νεότερων.
Σεβόμαστε τα κόμματα ως θεσμούς, αλλά παραμερίζουμε τις κομματικές μας εντάξεις. Όλοι μας έχουμε τις πολιτικές και κομματικές μας πεποιθήσεις, τις οποίες ουδέποτε αποκρύψαμε. Δηλώνουμε όμως, ότι προτάσσουμε τις κοινές μας αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας. Δηλώνουμε ότι αυτό που πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει είναι το κοινό μας μέλλον.

Τι πιστεύουμε


-        Πρώτο μας μέλημα η δημιουργία υποδομών, αναγκαίων για την αύξηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εισοδημάτων.
-        Αμέσως μετά τις εκλογές πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε ο Δήμος Βισαλτίας να συμπεριλάβει όλα τα χωριά της πρώην επαρχίας Βισαλτίας.
-        Πρέπει να αναβαθμίσουμε τον πρόεδρο και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε μέσω αυτών να ανοίξουμε ουσιαστικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.
-        Πρέπει να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, όπως η γεωθερμία, ο ορεινός όγκος και οι αρχαιολογικοί χώροι.
-        Δεν πρέπει να μετακινηθούν από τις έδρες των πρώην Δήμων οι υπάλληλοι, αλλά και τα μηχανήματα που είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των δημοτών.
-        Πρέπει να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα μέσα στα όρια του Δήμου, με. την κατασκευή νέων και τη βελτίωση υπαρχόντων οδικών αξόνων.
-        Δεν πρέπει να γίνεται καμία έκπτωση σε θέματα υγιεινής.
-        Δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη δυστυχία ορισμένων συνδημοτών μας.
-        Δε μπορούμε να συνεχίζουμε να αδιαφορούμε για το περιβάλλον μας.
-        Απαιτείται απόλυτη διαφάνεια και σεβασμός στο δημόσιο χρήμα.
-        Δεν είναι δυνατόν να παρατηρούμε ασυγκίνητοι την αδιαφορία των νέων για τα κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: